Ragnar Andersens internettsider

 

JO, VISST ER ANGREPILLEN ABORTIV

 

Jeg er blitt gjort oppmerksom på en artikkel om den såkalte "angrepillen" i bilaget "Extra" fredag 7. februar av lege Inger Johansen og blitt spurt om jeg kunne kommentere den.

 

Artikkelen er høyst misvisende, og grunnen er enkel: Inger Johansen underslår dessverre at menneskelivet begynner i og med befruktningen. Derfor forsvarer hun den forsterkede p-pillen Tetragynon, som i likhet med alle andre p-piller(!), motvirker at et befruktet egg fester seg i livmoren. Derfor forsvarer hun også spiralene, som etter alt å dømme virker på samme måte.

 

Men logisk og biologisk er det ingen tvil om når vi blir til. Det skjer når eggcelle og sædcelle blir ett. Da er det ikke lengre mors og fars celler. Et befruktet egg er altså et medmenneske.

 

Fra den ene cellen til det voksne mennesket skjer en fantastisk vekst og utvikling. Men det er hele tida det samme individ med alle arveegenskaper. Etter en tid graver det ørlille menneskebarnet seg ned i livmorslimhinnen for å fortsette sin vekst og utvikling der. Det kalles implantasjonen eller nidasjonen. Men det er noe "det befruktede egget" selv gjør. Og overlevelsestrangen er så sterk at det har forekommet at ørsmå individer i prøverør har forsøkt å grave seg inn i glassveggen i prøverøret!

 

Befruktningen skjer i egglederen, i nærheten av eggstokken. I "Felleskatalogen" står det om Tetragynon: "Den antikonsepsjonelle effekten oppnås sannsynligvis gjennom påvirkning av eggledernes motilitet [dvs. bevegelighet] og forandring av endometriets [dvs. livmorslimhinnens] egenskaper slik at implantasjon forhindres." Men da er det en form for abort.

 

For Aksjon La Barna Leve

 

Ragnar Andersen